Streekrozen.nl: langer plezier van uw rozen
Zaterdag 11 december open dag

HEERHUGOWAARD - Waarom bloemen halen die in Afrika, Amerika of Azië gekweekt worden, terwijl ze praktisch naast de deur groeien? Dat dachten ook de eigenaren van Streekrozen.nl, Lowie van der Burg en Lars van Baar. Streekrozen.nl is onderdeel van Rozenkwekerij Baarenburg en heeft naast Heerhugowaard ook een vestiging in Stompetoren. "Waarom kunnen mensen uit de regio wel gemakkelijk aan vlees, fruit en andere regionale producten komen, maar niet aan regionale bloemen?", aldus Lars.
Bloemiste Paula helpt iedere klant aan een prachtige bos rode rozen. (Foto: Henriëtte Tuil / RM)

De rozenkwekerij is sinds vier jaar gevestigd in Heerhugowaard aan de Schoutenbosweg 10. "Ik merkte dat er steeds meer vraag kwam naar onze rozen, omdat ze gewoonweg van de beste kwaliteit zijn. Sommige mensen kwamen hartstikke blij vertellen dat hun bos maar liefst drie weken had gestaan. Dat is voor ons geen uitzondering. Daarom hebben we sinds een jaar de showroom waar wij onze rozen en andere bloemen uit de regio verkopen. De rozen worden op dezelfde dag geplukt en verkocht. Dat geldt ook voor de online-bestellingen, die ook voordelig worden bezorgd. Hierdoor maakt onze klant al snel een week 'winst'. Want als rozen uit het buitenland komen, gaat er mee dan een week overheen totdat de rozen thuis in de vaas staan. Dit maakt onze rozen niet alleen verser, maar ook duurzamer en goedkoper!"
Om alle nieuwsgierigen en belangstellenden een kijkje achter de schermen van de rozenkwekerij te geven, houdt Streekrozen.nl zaterdag 11 december een open dag. "Van 10.00 tot 16.00 uur is iedereen van harte welkom om te genieten van een rondleiding door onze kwekerij. Wij leggen met alle liefde het (groei)proces uit van de rozen en alles wat daarbij komt kijken. Wij kweken hier 365 dagen per jaar rode rozen en het is een echte passie om de perfecte omstandigheden te creëren. Het motto van deze dag is 'kom zien hoe rozen groeien en zie ze thuis verder bloeien'."
Nieuwsgierig geworden? De showroom van Streekrozen.nl aan de Schoutenbosweg 10 is dinsdag tot en met vrijdag geopend van 9.00 tot 17.30 uur en zaterdag van 9.00 tot 16.30 uur. Daarnaast kunnen alle boeketten ook online worden besteld. Aanmelden voor de open dag is niet nodig. Eerst meer informatie? Kijk dan op www.streekrozen.nl of bel naar 0226-344677.
Artikel geplaatst op: 27 november 2010 - 15:03

Gerelateerd

Delen